Projekt i Bergs Byar Småland

Småland har länge vart kända för sin fina hantverkskultur när det gäller både glasblåsning och tillverkning av porslin, men även inom andra hantverk som smycketillverkning är de riktigt duktiga. Det finns många bra organisationer i landskapet, både stora och små som sysslar med just detta. Men en förening som verkligen är värd att hålla ett extra öga på är Projekt Bergs Byar som levererar produkter av allra högsta klass. Föreningen Projekt Bergs Byar är ett nätverk av hantverkare, som alla har det gemensamt att de arbetar i bodar runt om i Bergs socken och skaparglädje genomsyrar deras organisation vilket märks på slutresultatet.

Hos Projekt Bergs Byar jobbar det enbart eldsjälar som verkligen älskar det de gör. Oavsett hantverk så är kvaliteten på deras skapelser genomgående mycket hög. Här finner du unika glasprodukter av absolut högsta klass, tillverkade med kärlek. Men här finns även smycken, designmöbler, läderarbeten och keramiska arbeten i lera. Det är en unik stämning i föreningen och den sprudlande kreativiteten smittar verkligen av sig på besökarna. Föreningens passion för hantverk är vad som har fört dem samman för att skapa en genuin skaparmiljö. Befinner du dig i närheten ska du passa på att ta vägen förbi Bergs socken, dessa konstnärer är väl värda både ett och två besök.

Projekt i hantverkskonst

Om man inte har tid att ta sig runt till alla de olika bodarna så har de ibland utställning alla konstnärer tillsammans. Bland annat har de sålt sina alster på Smålands kulturfestival, där det gick att hitta dem i Design Arena i Lammhult. Oavsett om du vill införskaffa en unik glasskulptur att ha som fruktskål eller har siktet inställt på textiler med unik design och hög kvalitet är Projekt Bergs Byar något för dig. Skulle du ha väldigt specifika önskemål på en viss produkt är det heller inte några problem eftersom hantverkarna arbetar ofta väldigt nära sina kunder med specialbeställningar.

Projekt Bergs Byar är riktigt duktiga på det de gör